Търсене

Новини

21.09.2017
Infomed Logo

На своя щанд, по време на XV НАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС ПО ХИРУРГИЯИнфомед ЕООД ще представи VISERA 4K UHD видеосистемата на OLYMPUS.

Заповядайте!

Публикувано в Новини
21.09.2017
XIX Ultrasoind Congress

Инфомед ЕООД представя ехографи Hitachi Aloka Medical: Ultra high-end and ultrasound system – “CLASS OF ITS OWN”: ARIETTA V 70 and Expert level ultrasound system ProSound ALPHA 6 PREMIER на XIX Национален Конгрес по ултразвук в медицината на 15-18 септември 2016 в х-л “Мелиа Гранд Емитраж” – Златни пясъци.

Публикувано в Новини
21.09.2017
Infomed Logo

Българското Дружество по Гастроентерология, Гастроинтестинална Ендоскопия и Абдоминална Ехография и Фирма Инфомед – ексклузивен дистрибутор за България на медицинска апаратура OLYMPUS, Ви канят на ПРАКТИЧЕСКА СЕСИЯ ПО ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНА ЕНДОСКОПИЯ.

Сесията ще се проведе по време на НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ 2016 на 2 юни 2016 и 3 юни 2016 г.от 9:00 до 18:00 ч. в х-л “МелиаГранд Ермитаж”.

По време на сесията специалистите ще имат възможност да правят ендоскопски процедури по ERCP, полипектомия и хемостаза на фантоми и животински модели. Процедурите ще бъдат изпълнявани с видеоендоскопска апаратура OLYMPUS от най-висок класи ендотерапевтични инструменти OLYMPUS.

Моля да заявите предварително своето участие на тел. 0887000260

Публикувано в Новини
21.09.2017
Hitachi Aloka Arietta Products Image

По време на 20-я Европейски конгрес по Радиология във Виена през март 2014 г. индустриалният гигант Hitachi-Aloka Medical представи световната премиера на Arietta – ехографска система от най-ново поколение.

Тя е резултат съвместната работа на Хитачи и Алока и е първата обща продуктова линия, която е пусната на пазара след сливането на двете компании през 2011 год. Arietta е достъпна в две версии – Arietta V60 и Arietta V70, които предлагат екстремно висококачествено изобразяване и широк набор от приложения, подходящи за всички диагностични специалности.

Публикувано в Новини
21.09.2017
Olympus EAU Congress 2014

За поредна година OLYMPUS отбелязва силно присъствие на най-големия урологичен конгрес в Европа, който ще се проведе в Стокхолм, Швеция на 11-14 април 2014 г.

Освен с щанд от 120 кв.м., симпозиум и hands-on сесии, OLYMPUS ще има активно участие в програмата с операции на живо.

За да могат всички посетители на конгреса да бъдат възможно най-добре информирани за активностите на OLYMPUS, беше създаден специален уебсайт:

http://www.olympus-europa.com/eau_2014

Публикувано в Новини
21.09.2017
Infomed Logo

Петият симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” ще се проведе в София на 27-28 март 2014 г. ИНФОМЕД, с подкрепата на OLYMPUS, има честта да бъде Генерален спонсор на събитието и да покани уролозите от цялата страна да вземат участие в тази международна среща.

Тя се организира от Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Военномедицинска академия, Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия и Българско урологично дружество.

Тази година OLYMPUS спонсорира провеждането в рамките на симпозиума на Hands-on-training сесия: уретерореноскопия/трансуретрална резекция на простатата в солена среда. Hands-on-training сесията ще бъде проведена върху съвременни тренажори от опитни оператори. Участниците ще имат възможност да задават въпроси и да дискутират tips and tricks с преподавателите по време на обучението.

Повече информация относно програмата, условията за регистрация и подробности

Публикувано в Новини
21.09.2017
Endoscopy school Infomed Image

На 3 октомври в гр. Пловдив се проведе Ендоскопско училище. То беше част от програмата на Националната научна конференция по Гастроентерология. Ендоскопските процедури бяха предавани на живо от ендоскопските зали на МБАЛ „Каспела“ и бяха осъществени с апаратура Olympus от най-висок клас.

По време на ендоскопското училище бяха представени екстракции на конкременти от жлъчните пътища, стентиране при малигнени стенози на жлъчните пътища, ендоскопски полипектомии. Те бяха извършени с консумативи Olympus Endo Therapy, предоставени от фирма „Инфомед“ ЕООД, като за първи път в България беше представен металният покрит стент на Olympus.

Процедурите бяха представени от водещи български гастроентеролози, сред които: проф. Борислав Владимиров, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“; проф. Искрен Коцев, УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна; доц. Росен Николов, УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София; д-р Здравко Дунков, ВМА – София; д-р Петко Карагьозов, Токуда Болница София; д-р Десислав Станчев от МБАЛ „Каспела“ – Плов

Публикувано в Новини
21.09.2017
Olympus 3d Laporoscopy Image

Инфомед представи за първи път в България 3D системата за лапароскопия на Olympus и единствения в света лапароскоп с флексибилен връх, който осигурява HDTV образ в 3D формат.

Инфомед представи за първи път в България 3D системата за лапароскопия на Olympus по време на Националната конференция по колопроктология в Златни пясъци на 27-29 септември 2013 г. В рамките на конференцията се проведе практическа сесия, на която участниците имаха възможност да се запознаят от близо с 3D системата и да изпробват единствения в света лапароскоп с флексибилен връх, който осигурява HDTV образ в 3D формат. Тези, които имаха шанса да изпробват лично ENDOEYE FLEX 3D, останаха с отлични впечатления от качеството и дълбочината на образа. Новото 3D решение на Olympus осигурява точен пространствен поглед върху анатомията, който не може да бъде постигнат с 2D системи. Проучванията показват, че работата с 3D системата за лапароскопия на Olympus съкращава времето и повишава прецизността на процедурите в сравнение с традиционните 2D лапароскоп

Публикувано в Новини
21.09.2017
Infomed Logo

ИНФОМЕД с удоволствие ви кани да посетите симпозиум на тема „Съвременни технологични тенденции в ендоурологичното лечение на уролитиазата”. Симпозиумът ще се състои на 25 април 2013 г. в 16:30 ч. в х-л Хилтън в София.

Той е част от научната програма на Четвъртия симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, организиран от Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU) и Военномедицинска академия.

По покана на ИНФОМЕД и с подкрепата на OLYMPUS EUROPA HOLDING, д-р Mario Sunjara от Хърватия ще представи в рамките на симпозиума лекция на тема “Flexible Ureterorenoscopy”.

Повече информация относно програмата, условията за регистрация и подробности за организацията можете да намерите в сайта на симпозиума:

http://urolithiasis.endourology.bg

Публикувано в Новини
21.09.2017

На 11 и 12 май 2013 г. ВМА беше домакин на Mеждународен Eндоскопски Симпозиум с демонстрации на живо БУЛЕНДО 2013 под егидата на ESGE, с генералното спонсорство на Olympus.

Това е третият симпозиум Булендо, чиито домакин е ВМА. Целта на БУЛЕНДО 2013 бе да повиши ендоскопските знания и умения на участниците, посредством демонстрации на живо на основни и нови диагностични и терапевтични ендоскопски процедури, оценяване на тяхната клинична ефективност и интерактивно обсъждане на съвременните тенденции в гастроинтестиналната ендоскопия. В програмата на симпозиума участваха водещи европейски и български експерти в областта.

Проведоха се и сателтни симпозиуми за сестрите, които бяха бъдат фокусирани върху ендоскопските методи за хемостаза, седацията на пациентите, дезинфекцията на ендоскопите и ролята на ендоскопската сестра.

Публикувано в Новини