Търсене

Новини

04.04.2022

Безжично устройство за ултразвукова диагностика на Fujifilm печели престижна международа награда от най-висок ранг в рамките на програмата за продуктов дизайн “Red Dot Design Award: Product Design 2022”, организирана от Design Zentrum Nordrhein Westfale.
Научете повече тук.

Posted in Новини
30.03.2022

Доц. Димитър Харитонов извърши краниотомия и туморна резекция в болница Сърце и Мозък в Плевен с OLYMPUS OrbEye екзоскоп, съчетаващ иновативна 3D и 4K технология в едно – кристално 4K качество на образ и висока прецизност на приближаване и фокусиране върху оперативното поле.

 

Posted in Новини
25.02.2022

Клиниката по ендоурология и екстракорпорална литротипсия на ВМА – София е открита през 2000 г. и е специализирана в ендоскопското и минимално-инвазивно лечение на урологичните заболявания. Началник на клиниката е Проф. д-р Илия Салтиров, д.м.н. Клиниката разполага с 3 операционни зали, оборудвани с пълен набор инструментариум за ендоурология и минимално инвазивна урологична хирургия. В началото на годината Инфомед приключи проект за обновяване на една от операционните зали в клиниката. За мнението и очакванията на екипа, който работи в обновената операционна, можете да прочетете тук:

Предимства и възможности на обновената операционна зала

Обновената операционна зала в Клиника Ендоурология и ЕКЛ на ВМА-София разполага с последно поколение ендоскопска апаратура за лечение на заболяванията на горния уринарен тракт, включаваща висококачествени светлинни източници, видео оборудване, ендоскопи, апарат за комбинирана ултразвукова и ударновълнова литотрипсия и интегрирана видео регистрационна система. Новите системи осигуряват подобрена ендоскопска визуализация с HD образи, а интегрираната система позволява предаването на образите от операционната зала на живо в учебните зали на клиниката и във виртуална среда, което увеличава и подобрява възможностите за обучение и обмяна на практически опит. Новият апарат за комбинирана литотрипсия допълва възможностите на Холмиум лазера за лечение на пациенти с усложена уролитиаза. С обновената апаратура, с която вече разполага, клиниката може да предложи на пациентите висококачествено лечение, съответстващо на съвременните технологични стандарти, и не отстъпващо по качество на опитните международни центрове в областта на ендоурологията.

Какви са ползите за специалистите, които работят там

С подобренията в операционната зала е постигната по-добра ергономия на операционната дейност. Специалистите разполагат с висококачествен ендоскопски образ, транслиран на съвременни монитори, който улеснява хирургичната работа и намалява умората. Разширените възможности на оборудването им позволяват да прилагат и развиват всички съвременни методи за ендоскопско лечение на урологичните заболявания. Техническата обезпеченост за предаване на образите в реално време в учебните зали подобрява и услеснява практическото обучение на студенти, специализанти и стажанти.

Кое беше най-важното при този ъпгрейд и какво е постигнато като резултат

Най-важно за екипа на клиниката беше да се създаде интегрирана операционна зала за ендоурология, която да не отстъпва по технологични възможности на утвърдените ендоскопски центрове в Европа и останалата част от света. Клиниката има дълогогодишни традиции в областта на ендоурологията и подобренията в ендоскопското оборудване им позволяват да продължат да развиват това високотехнологично направление в урологията, предоставяйки висококачествена грижа на пациентите.

Операции и процедури, които се извършват в обновената операционна зала и предимства за пациентите

В обновената операционна зала се извършват множество ендоскопски диагностични и терапевтични процедури на долния и горния уринарен тракт – перкутанна нефролитотомия, семиригидна и флексибилна уретерореноскопия, трансуретрални операции при заболявания на простатата и пикочния мехур. Разполага с голям набор от ендоскопи, позволяващи специализирано и идивидуализирано лечение на пациенти в зависимост от характеристиките на тяхното заболяване. Подобрените визуализация и ендоскопски достъп до целия уринарен тракт увеличават ефективността и безопасността на провежданите ендоурологични процедури и операции. Новият апарат за литотрипсия разширява възможностите за фрагментиране на конкременти в уринарния тракт, като осигурява високоефективна литотрипсия и едновременна аспирация на фрагментите.

Плановете за развитие на дейността в Клиника Ендоурология и ЕКЛ, споделени от екипа:

„В нашата практика се стараем да сме в крак със съвременните тенденции в урологията и да въвеждаме нови минимално инвазивни методи за лечение. През тази година година предстои технологично обновяване и на останалите операционни зали в клиниката. Залата за ендоскопска хирургия на долния уринарен тракт също ще бъде обновена с нови енергийни източници за електрохирургия на простатата и пикочния мехур и нови системи за визуализация и видео регистрация. Предстои и изграждането на интегрирана зала за лапароскопска урологична хирургия, с която целим да разширим хирургичната си дейност в областта на онкоурологията и някои доброкачествени урологични заболявания. Всичко това ще ни помогне да развием Клиниката по Ендоурология и ЕКЛ като високо специализиран център за минимално инвазивна урологична хирургия.“

Posted in Новини
21.01.2022

Инфомед реализира иновативен проект за реновиране на операционна зала за гинекологична хирургия в МБАЛ Надежда – Болница за женско здраве в София. Най-доброто, последно поколение оборудване на OLYMPUS, беше интегрирано в операционната, за постигане на редица предимства:

– 4K технологията на OLYMPUS се стреми да направи лапароскопската видимост дори по-добра от отворената хирургия, като добавя функции Ultra High Definition за по-широка цветова гама и увеличена визуализация, съответно операцията е по-прецизна, по-щадяща и с по-малко кръвозагуба.
– NBI (Narow Band Imaging) функция за по-лесно откриване на злокачествени образувания – иновативни системи за филтриране на светлина правят възможно откриването на ранните етапи на лезии.
– Full HD камера, вградена в операционната лампа, дава възможност за щадящи гинекологични операции.
– Могат да бъдат извършвани едновременно две различни операции при един пациент – лапароскопска и хистероскопска.
– Множество технологични нововъведения улесняват работата на операционния екип: 16-аксиално регулиране на цветната фаза (по-точна настройка на цвета според предпочитанията на хирурга); подобрена функция за автоматична експозиция; сензорният панел позволява настройки по време на процедурата; видеосистема VISERA ELITE II комбинира LED източник на светлина и процесора в едно, определяйки нов начин на простота в операционната; интуитивен сензорен панел позволява лесно и бързо управление без прекъсване на процедурата; специално светлинно наблюдение; IR наблюдение; LED източник на светлина, др.

Интервю с д-р Калин Киряков – основател и управител на Инфомед ЕООД

Posted in Новини
05.10.2021

Инфомед с гордост представи видео системите от най-висок клас на OLYMPUS с 4К технология и с 3D образ по време на XVII Национален Конгрес по хирургия с международно участие, който се проведе в к.к. Албена в периода 30 септември – 02 октомври 2021 г. Младите хирурзи имаха възможност  да се докоснат до последните технологии в лапароскопската хирургия чрез лапароскопски тренажор и емулатори, инсталирани на фирмения щанд.

 

Posted in Новини
20.09.2021

За поредна година Инфомед подкрепи Национален конгрес по ултразвук в медицината, който се проведе в Пловдив от 16 до 18 септември 2021 г. На фирмения щанд бяха изложени най-новите модели ехографи, сред които изпъкна Arietta 750. Интересът към модерния апарат беше пренесен от щанда и в залата, където Д-р Калин Първанов повдигна завесата пред участниците за ценните характеристики на модела.

Posted in Новини
16.09.2021

XIX Национален конгрес по микробиология и инфекции на Българската асоциация на микробиолозите се проведе в София в периода 14-16 септември 2021 г. Фирма Инфомед беше представена с щанд, на който участниците имаха възможност да видят на живо различни модели микроскопи с марката OLYMPUS – лабораторен CX33, изследователски BX43 и стерео микроскоп SZ61. Представителите на Инфомед демонстрираха качествата на микроскопите и консултираха заинтересованите относно приложенията на различните модели.

Posted in Новини
07.09.2021

FUJIFILM представи нова микроконвексна сонда С23 с революционен дизайн. Този абдоминален трансдюсер с технология единичен кристал осигурява високо качество на образа и предлага лесно боравене при ежедневни рутинни прегледи.

Повече информация можете да получите от записа на уебинара с Dr. Hironori Tanaka от Takarazuka City Hospital Gastroenterology в Япония, като го гледате по всяко време тук.

 

Posted in Новини
26.08.2021

Дигиталните микроскопски камери на Olympus DP28 и DP23 бяха удостоени с награда Premier Innovation Award 2021 за своя иновативен дизайн и забележително качество на образа. Какви са основанията тези камери да спечелят такава престижна награда, можете да научите от следващата статия тук.

Posted in Новини
27.07.2021

OLYMPUS Provi CM20 система за набюдение на клетъчни култури спечели бронзово отличие от наградите Edison Awards за 2021 година в категория Cellular Research and Disease Prevention.

Цялата статия можете да прочетете тук.

  • Източник: Automated Cell Culture System Wins an Edison Award for Innovation by Joanna Hawryluk, 25 June 2021, Olympus Life Science Discovery Blog

Posted in Новини