Търсене

Софтуер и камери

26.09.2017

Софтуер Olympus cellSens

Софтуерната платформа CellSens на Olympus дава възможност за персонално, интуитивно създаване и обработка на изображения, което е подчинено изцяло на нуждите на работещия.  СellSens осигурява пълен контрол на дисплея и размяна на иконите върху него, както и върху менютата, което повишава неговата продуктивност. СellSens е лесен за употреба, мощен и изключително вариабилен. Той е базиран на модулен дизайн, което обяснява изключителната му адаптивност. CellSens e разработен за изследователски цели на Life Science материали, но не е приложим за клинична диагностика. CellSens се предлага на три нива: Entry, Standard и Dimension – всяко със своите предимства.

Брошура: cellSens EN

Камери

Wi-Fi Camera ЕР50 & EPView Software

Безжичната цифрова цветна CMOS микроскопска камера EP50 WiFi и WLAN адаптера към нея превръщат лабораторията или класната стая в динамично  интерактивно пространство.

Най-ново поколение Wi-Fi камера, ЕР50 притежава гъвкави функции за управление и наблюдение, като позволява едновременно свързване с няколко мобилни устройства или компютри с WLAN с възможност за безжична или кабелна LAN връзка, Ethernet (чрез USB-to-Ethernet adaptor), както и директно към монитор чрез HDMI. Поддържа се и SD карта. Камерата може да бъде монтирана на всеки прав светлинен или стерео микроскоп с тринокулярен тубус или изход за адаптор тип C-mount.

Висококачествените и ясни, 5-мегапикселови изображения, комбинирани с високата честота на опресняване на кадрите (30-60 fps), правят наблюдението на обекта изключително комфортно.

Камерата ЕР50 превръща всеки микроскоп в безжична система за наблюдение на изображения в реално време и редактирането им.

Размерът на сензора 1/1.8“, 8-битовото аналогово-дигитално конвертиране, времето на експозиция от 1 до 918 ms, както и размерът на пиксела – 2.4 × 2.4 μm, са само част от предимствата на този идеален инструмент за наблюдение в светло поле с много широко приложение:

Снимка: растителна тъкан – царевица (Zea mays), EP50 camera, Olympus CX23 микроскоп и 0.5X C-mount адаптор

Снимка: Oxyrius Vermicularis, EP50 camera, Olympus CX23 микроскоп и 0.5X C-mount адаптор

Снимка метален елемент – EP50 camera, Olympus SZ61  стереомикроскоп

 

 

Безплатният софтуер EPView е наличен за iOS (мин.версия 11), Android (мин.5.1), и Windows OS (7,8 и 10/32-64bit).

EPView – линкове за безплатно сваляне на софтуера:

 

 

 

EPview притежава широка гама функции и филтри за допълнителна обработка и измервания при наблюдение в реално време или на заснети  изображения:

Контрол на камерата

Калибриране на изображението според използваното увеличение

Хистограма на изображението

Контраст, осветеност, гама, дълбочина на цвета 24-bit и баланс на бяло

Измервания на линии, точки, триточков ъгъл, затворен полигон, кръг (в квадратни микрометри) и др.

Дизайнът е ориентиран към бързо и интуитивно използване на функциите.

 

Olympus DP80

Olympus DP80

Идеалният избор при наблюдение с флуоресценция, фазов контраст и светло поле, в съчетание с оптиката на Олимпус.

Уникалната камера DP80 съчетава както цветен, така и монохромен сензор в един и същи корпус, осигурявайки изображения с висока разделителна способност и ограничени моаре шарки при наблюдение в светло поле заедно с чувствително откриване на фотони при наблюдение с флуоресцентни багрила. С широката си функционалност софтуерът за управление CellSens, позволява бърз автоматичен обмен между чиповете без ръчно превключване на оптичния път на микроскопа. Освен това, DP80 има способността да наслагва изображенията от двата сензора с точна кореспонденция от пиксел към пиксел, като предоставя значителни възможности за ефикасено и точно сливане на цветовете и флуоресцентно изображение, както в изследователската, така и в клиничната среда. Камерата поддържа pixel-shifting технология за цветния CCD сензор и е снабдена с охлаждане тип Пелтие.

ОС: Windows 10 Pro (64 bit)р Windows 8.1 Pro (64 bit), Windows 7 Professional/Ultimate with SP1 (64 bit), CPU- Intel Core i5/ Intel Core i7 / Intel Xeon, RAM – 4GB, свързване PCI-Express x1 Rev. 1.0a, PCIe board (106.7 mm x 174.6 mm)

Olympus DP74

Olympus DP74

Цветната камера DP74 за флуоресценция не само ускорява скоростта и лекотата, с която можете да получите подробни и точни изображения, но и за първи път въвеждате концепцията за т.нар. „интелигентни изображения“. С тях камерата анализира изображението на живо и автоматично прилага технологията, като произвежда качествени изображения, дори и на тъмни спесимени. Освен това камерата може да следи движенията на предметната масичка, като създава в реално време панорамно изображение. Широкото зрително поле на DP74 и максималната резолюция от 20,7 мегапиксела осигуряват екранно изживяване, съответстващо на традиционното наблюдение през окулярите.

Специалният навигатор на позицията, например при хистологични изследвания с голямо увеличение, следи местоположението, така че винаги да знаете къде точно се намирате върху спесимена.

Функцията за „супер флуоресценция“ – SFL, за намаляване на шума – FNR, заедно с поддържания 3 CMOS режим и охлаждането тип Пелтие, правят камерата изключително подходяща за наблюдение на флуоресциращи обекти.

ОС: Microsoft Windows 10 Pro (64 bit),Microsoft Windows 8.1 Pro (64 bit),Microsoft Windows 7 Ultimate /Professional SP1 (32 bit / 64 bit),CPU: Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Xeon, 4Gb RAM, свързване – PCI Express X4 Rev.2.0

Olympus DP27

Olympus DP27 Camera

DP27 е 5 мегапикселова CCD камера с висока чувстивтелност и прогресивно сканиране на цветовете, освободени от артефакти. DP27 осигурява жива картина с високо качество и чувствителност еквивалентна на ISO 100/200/400. Камерата възпроизвежда изображения с 2448 x 1920-пикселова резолюция, което позволява наблюдението на големи зони при ниски увеличения, с висока степен на яснота на образа. При Full HD резолюция камерата поддържа опресняване от 22 кадъра в секунда.

 

Olympus DP22

Olympus DP22

DP22 заснема и показва изображения с ултра висока разделителна способност от 1920 x 1440пиксела, използвайки мощен CCD сензор с резолюция 2.8 мегапиксела и възпроизвеждане 16.7 милиона цвята. С точното възпроизвеждане на фините структури и цветове, камерата е оптимизирана за презентации по време на конференции и лекции.

DP 22 позволява записване на видео и аудио филм, с опресняване от 25 кадъра в секунда.

Камерата се монтира към микроскопа чрез C-mount адаптор и USB 3.0 Micro-B към компютъра.

Olympus UC90

Olympus UC90

Девет мегапикселовата камера поддържаща 4К UHD резолюция е идеална за наблюдение в светло поле с изключително качество на изображението, чувствителността, динамичния диапазон и точност при пресъздаване на цветовете.

Чипът  CCD с размер на сензора от 1 инч (14.6 mm x 12.8 mm) ,  прави по-лесно от всякога заснемането на препарати с пълна разделителна способност. Детайлното изображение на наблюдавания препарат се постига с технология OSIA за намаляване на шума в изображението. Камерата поддържа 14 битово аналогово – дигитално конвертиране и авноматичен баланс на белия цвят. ОС: Windows 7/64 bit, Windows 8 & 8.1/64 bit, USB 3.0 свързване с компютър.

Olympus SC180

Olympus SC180

Цифровата 18-мегапикселовата камера Олимпус SC180 ускорява рутинната работа и увеличава производителността благодарение на бързото фокусиране при наблюдение в светло поле и премахването на шума. Използването на камерата прави екрана на компютъра стандарт за документиране, оценка и обсъждане, като същевременно насърчава съвместната работа и ангажираността на аудиторията. С почти четири пъти повече пиксели спрямо обикновените цифрови микроскопски камери и благодарение на 4K UHD, SC180 използва пълната оптична резолюция на обективите, като позволява измервания и анализ на най-фините детайли и структури.

Технолоията OSIA и автоматичният баланс на белия цвят спомагат за детайлното наблюдение на препарата и автоматично премахват нежеланите цветни преливки, като същевременно представят цветовете с най-висока точност. Предварително дефинираните цветови режими заедно с пиксел бинирането и аналогово-дигиталното конвертиране, дават възможност на оператора да приспособи камерата към своите специфични изисквания при наблюдение.

USB 3.0 интерфейсът позволява лесно свързване към всеки компютър.

ОС: Windows 10 Pro (64 bit), Windows 8.1 Pro (64 bit), Windows 7 Professional/Ultimate with SP1 (64 bit).

Olympus SC50

Olympus SC50 Camera

SC50 е 5 мегапикселова цветна камера, която осигурява добра възпоризводимост на образа и естествено предаване на цветовете. Камерата предлага висока резолюция за наблюдение дори на най-дребни детайли, както и чувствителност, благодарение на ‘On-Sensor Light Guide’ технологията. SC50 се характеризира с бял баланс и директен съпорт на видео в пълен HD формат. Това прави моделът идеален избор както за материали от индустриален, така и за проби от life science произход.

Брошура: SC50 EN

Olympus LC30

Olympus LC30

LC30 е 3.1 мегапикселова CMOS цветна камера, която осигурява добра възпоризводимост на образа и естествено предаване на цветовете.

С до 37 кадъра в секунда, вярно възпроизвеждане на цветовете, пълна интеграция с платформите за обработка на изображения на Olympus и отлично съотношение цена-качество, LC30 е предназначена за рутинно наблюдение в светло поле на обекти от биологичен и небиологичен произход.

Чувствителността и честотата на кадрите на CMOS чипът може да бъде увеличена с помощта на различни режими на биниране (2х,3х,4х), което води до лесно наблюдение и фокусиране. Камерата LC30 може бързо и лесно да се монтира на всички микроскопи, оборудвани със стандартен адаптер C-mount и изисква само един USB 2.0 кабел за високоскоростен пренос на данни и захранване. Пълната интеграция на LC30 с платформите за изображения CellSens и OLYMPUS Stream помага за безпроблемното взаимодействие на микроскопа, камерата и допълнителните устройства, осигуряващи интуитивна и ефективна работа.

ОС: Windows 10 (32-bit/64-bit),Windows 8/8.1 (32-bit/64-bit),Windows 7 (32-bit/64-bit) Ultimate / Enterprise / Business / Home-Premium.