Търсене

Софтуер и камери

26.09.2017

Софтуер Olympus cellSens

Софтуерната платформа CellSens на Olympus дава възможност за персонално, интуитивно създаване и обработка на изображения, което е подчинено изцяло на нуждите на работещия.  СellSens осигурява пълен контрол на дисплея и размяна на иконите върху него, както и върху менютата, което повишава неговата продуктивност. СellSens е лесен за употреба, мощен и изключително вариабилен. Той е базиран на модулен дизайн, което обяснява изключителната му адаптивност. CellSens e разработен за изследователски цели на Life Science материали, но не е приложим за клинична диагностика. CellSens се предлага на три нива: Entry, Standard и Dimension – всяко със своите предимства.

Брошура: cellSens EN

Камери

Olympus SC50

Olympus SC50 Camera

SC50 е 5 мегапикселова цветна камера, която осигурява добра възпоризводимост на образа и естествено предаване на цветовете. Камерата предлага висока резолюция за наблюдение дори на най-дребни детайли, както и чувствителност, благодарение на ‘On-Sensor Light Guide’ технологията. SC50 се характеризира с бял баланс и директен съпорт на видео в пълен HD формат. Това прави моделът идеален избор както за материали от индустриален, така и за проби от life science произход.

Брошура: SC50 EN

Olympus SC100

Olympus SC100 Camera

SC100 камера с 10.6 мегапиксела е изцяло предназначена за работа с документация за светло поле, където заснемането на всеки отделен детайл е от значение, особено при работа с малко увеличение. С цветната цифрова камера SC100 digital може бързо да се уловят в дълбочина подробности, без да се използва технология пиксел-шифт. Наскоро въведеният сензорен пакет с над 10.6 мегапиксела увеличава неговата разделителна способност. Възможност за управление от екранно меню. Характеристики на софтуера: получаване на образ, записване, съхраняване и разпечатване на изображения, мащабна линия, бял баланс.  SC100 дава възможност винаги за по-голям образ, без да се губят детайлите. Високо сензитивната детекция, заедно с пиксел биниране, ще съдействат във всички приложения, особено тези, които включват изображение в тъмно поле и фазов контраст. Освен това, високоскоростният USB 2.0 интерфейс позволява лесно свързване към всеки наличен компютър.

Брошура: SC100 EN

Olympus DP73

Olympus DP73 Camera

DP73 използва опита на Olympusв pixel-shift сензорните технологии, което заедно с иновативните характеристики на високия клас DSLRкамери, дава нови възможности за прецизност в изображението. В 17,2 мегапискеловата резолюция на камерата се включва иновативната технология “Fine Detail Processing”, в резултат на която се получава изключително ясен образ, дори и за най-детайлизирани обекти. Моделът включва “3CCD” режим и “Real-time colour profile technology“, които позволяват реално визуализиране на оригиналните цветове на наблюдавания обект. DP73 има монохромен режим на предаване както и високо S/Nсъотношение благодарение на Peltierохлаждането-характеристики, които я правят изключително подходяща за флуоресцентни изображения.

Olympus DP27

Olympus DP27 Camera

DP27 е 5 мегапикселова камера с висока чувстивтелност и прогресивно сканиране на цветовете, освободени от артефакти. DP27 осигурява жива картина с високо качество, благодарение на интегрирания софтуер OLYMPUS Stream analysis. Камерата възпроизвежда изображения с 2448 x 1920-пикселова резолюция, което позволява наблюдението на големи зони при ниски увеличения, с висока степен на яснота на образа.

Брошура: DP27 EN

 

Olympus XC50

Olympus XC50 Camera

XC50 е 5 мегапикселова камера с Пелтие тип охлаждане, която е идеална за възпроизвеждане на изображения с широк обхват, благодарение на широк обхват от динамичен режим/ висока чувствителност в комбинация с различни режими на пиксел биниране. Камерата притежава 2,576 x 1,932-пикселов CCD чип, който осигурява висока чувствителност на възпроизводимост на цветовете, добър контраст и добро S/Nсъотношение. XC50 се инсталира лесно чрез C-mount адаптор и FireWireсвързване.

 

Публикувано в Микроскопи