Търсене

4K ULTRA HD лапароскопия

24.09.2017
Olympus 4k

Ултра висока резолюция

4К – четири пъти по-голяма резолюция от FullHD

Olympus представи в своето портфолио за хирургична ендоскопия новата си видео система от най-висок клас Visera 4K UHD. Видеосистемата осигурява изображение с резолюция 4096 х 2160 пиксела и за пореден път доказва лидерското място на Olympus при разработването на технологии за хирургия от най-високо ниво. Visera 4K UHD е съвместна разработка на Olympus и Sony и умело интегрира технологичната експертиза на Sony по отношение на видео сензорите и широкоформатните екрани в традиционната концепция на Olympusза непрекъснато развитие на ендоскопията.

Цветовата гама на ендоскопското изображение е значително увеличена спрямо стандарта за Full HD и отговаря на стандарт ITU-BT2020 (4K). Най-важния аспект от въвеждането на новата 4К видео система е, че високите техническите параметри осигуряват значително предимство на оперативния екип по отношение на възможността да забележи и най-малки детайли от оперативното поле като намалява до минимум репозиционирането на монитора и взирането в него по време на операция.

В духа на философията си за качество на продуктите, Olympus изгради Visera 4K UHD с изцяло нова линия от съставни елементи. Увеличените технически нужди за подобна система наложиха създаването на нов клас оптични телескопи – Ultra HD телескопи, който могат да осигурят безупречна трансмисия на ендоскопския образ от оперативното поле до видео сензора в главата за камера. Тя от своя страна има нов, подобрен дизайн, който предоставя възможност за класически начин на фокусиране с въртене на пръстен, и въвежда нов стандарт в лапароскопията – фокусиране с едно докосване.

В редицата от нововъведения попадат и останалите елементи на системата – видео процесор и светлинен източник като за пръв път Olympus инсталира сензорен дисплей за управление настройките на видео процесора. Двата модела монитори на Sony, който засега системата използва, са 55“ и 31“ като и двата са с Full 4K резолюция.