Търсене

COVID-19

17.09.2020

OLYMPUS отговаря на настоящата ситуация с COVID-19 по отношение на почистването, стерилизацията и сервизирането на апаратите. За да разберете за новостите и подкрепата, на която можете да разчитате от страна на OLYMPUS, последвайте този линк.

Брошура с информация на английски език, можете да изтеглите тук.

Публикувано в COVID-19
03.06.2020
JADE

Благодарение на дарителски жест от компания Тумба Сълюшънс ООД, спешното отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД – гр. Плевен се сдоби с нов мобилен рентген тип „кугел“. Доставеният от Инфомед ЕООД рентгенов апарат е модел JADE на корейския производител DRGEM. Апаратът има предимствата на флексибилност и отлична мобилност. Системата е лека и компактна, нейните елементи са адаптирани към очакваните условия на работа в спешното отделение. Същевременно капацитетът за белодробни радиографии е пълен, което я прави подходящо решение за образна диагностика в отделения, работещи с пациенти с COVID-19. JADE лесно може да бъде превърната от аналогова в дигитална система, свързана чрез WIFI с болничната архивираща система за образна диагностика PACS. С помощта на това дарение болницата успешно допълва своето оборудване съгласно препоръчителните изисквания за лечебните заведения и съответните структури в тях за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

Публикувано в COVID-19, Новини
03.06.2020
Hitachi-Aloka ARIETTA V60 V70

В разгара на пандемията с COVID-19 УМБАЛ Канев АД – гр. Русе получи ценна апаратура за диагностицирането и проследяването на пневмония – едно от най-често срещаните усложнения в резултат от инфекция с коронавирус. Фирма Еконт Експрес ООД дари на болницата ултразвуков апарат ARIETTA V70, позволяващ добиване на образи с висока резолюция, комплектован с високочестотен линеарен трансдюсер, подходящ за детекция на индиректни и директни ултразвукови находки, асоциирани с белодробните усложнения на COVID 19. ARIETTA V70

Публикувано в COVID-19, Новини
14.05.2020

Благороден жест от страна на компанията Казино Решения ООД направи възможно осигуряването на нов мобилен рентгенов апарат за МБАЛ „Христо Ботев“ АД – гр. Враца. Това дарение ще помогне на болницата да отговори по-добре на препоръчителните изисквания за оборудване на лечебните заведения и съответните структури в тях за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Навременната диагностика и проследяване на заболяването и съпътстващите го състояния има съществено значение. МБАЛ „Христо Ботев“ АД ще получи като дарение мобилен рентгенов апарат тип С-рамо модел OSCAR CLASSIC – продукт на компания Genoray Co., Ltd. водещ производител от Южна Корея, специализиран в производството на радиологична апаратура и припознат като индустриален лидер в тази сфера. OSCAR CLASSIC се отличава с отлично качество на образите, автоматичен дозов контрол и ниска доза на облъчване, лесен за употреба интерфейс. Забележителни са ергономията и конструкцията на системата, осигуряващи широко работно пространство, орбитална ротация, продължителна работа, сензорно управление и удобна среда за оператора. Инфомед ще д

Публикувано в COVID-19, Новини
03.04.2020

Прочете повече тук Необходимата апаратура включва ултразвуков апарат от среден или висок клас, позволяващ добиване на образи с висока резолюция, комплектован с високочестотен линеарен трансдюсер, подходящ за детекция на индиректни и директни ултразвукови находки, асоциирани с белодробните усложнения на COVID 19.  

Публикувано в COVID-19, Новини
03.04.2020
Closed Bronchoscopy

Затворените системи за аспирация са показани за интубирани пациенти, които са на апаратна вентилация продължителен период от време. Световната здравна организация (СЗО) препоръчва използването на такива системи в наръчника за лечение на остри респираторни инфекции при пациенти с COVID-19.

Публикувано в COVID-19
03.04.2020
мибилен рентген

Инфомед предлага две решения за образна диагностика – радиография на бял дроб, които могат да се прилагат в клиники и интензивни сектори, работещи с пациенти с COVID19.
Първата система – мибилен рентген тип „кугел“ – JADE има предимствата на флексибилност и отлична мобилност. Втората система – TOPAZ, е мобилен дигитален рентген тип „кугел“ от висок клас, със собствено задвижване и пълна готовност за работа, без необходимост от допълнителни модули.

Публикувано в COVID-19
02.04.2020
ИНТУБАЦИОННИ ФЛЕКСИБИЛНИ ПОРТАТИВНИ ВИДЕО БРОНХОСКОПИ OLYMPUS

Преносимият флексибилен бронхоскоп позволява пряк визуален контрол към трахеята и бронхиалните разклонения на пациентите в процеса на интубиране, независимо дали пациентът се намира в болнични условия или в полева болница. Такъв бронхоскоп е особено подходящ в условията на пандемия от коронавирус, когато времето за реакция е кратко и пациентът е труден за интубация.

Публикувано в COVID-19
24.03.2020

В резултат на разпространението на COVID-19 множество медицински събитие в страната и чужбина бяха отменени. За част от тях бяха определени нови дати през тази година, а за други беше решено да бъдат отложени за следващата. Винаги можете да намерите актуална информация за планираните събития и участието на Инфомед в тях в секция Предстоящи събития на нашия сайт тук.

Публикувано в COVID-19, Новини